Vele invloeden in kleur

Ik onderga de invloed van vele schilders, zoals de Fauvisten. Ik heb dan ook een eigen pagina op Pinterest: @huberttytgat

Door hubert tytgat

Biography A Md with more than one foot in Art. I'm drawing and painting for over 30 years, but was not interested in selling my artwork.I realise however that art is to be appreciated by selling and thereby creating an network of art lovers. I am passionate both about figurative art and abstract art.I paint both in oil and in acrylic. I draw the background of my subject in "Golden Acrylic" and sometimes finish the painting with acrylic markers such as Posca or Molotow. Biografie Kunstenaar Geboren in Schaarbeek , bij Brussel. Sinds 30 jaar ben ik met kunst bezig. Ik ben autodidact, al heb ik en opleiding “vrij tekenen” gevolgd aan de St-Lucas academie in Schaarbeek. Mijn belangstelling is in de eerste plaats KLEUR. Ik heb ook twee tentoonstellingen gehad, een georganiseerd door het gemeentebestuur van Grimbergen, bij Brussel, de andere een groepstentoonstelling in Brugge. De persoonlijke tentoonstelling heeft vrij veel opdrachten opgeleverd. Acryl is het medium wat ik het meeste gebruik, omdat de droogtijd kort is, in tegenstelling tot olieverf. Er is één thema waar ik regelmatig op terugkom : De kleurrijke wereld van het circus. Het circus uit de jaren 40-50 (Barnum & Bailey) is een vergane wereld. Buiten “Cirque du Soleil” is deze kunst volledig marginaal geworden. Daarom een hommage aan een verdwenen kunst en aan anonieme artiesten. Ik laat hen herleven. Qua techniek hou ik van de klassieke figuratieve schildertechniek. Maar ook van de elementen uit de “street art” met hun bonte kleuren en hun stippeltechniek. Die heb ik toegepast in een werk “Chameleon” De kleuren zijn vibrerend omdat stippen naast elkaar het geheel doet vibreren. Het is een techniek ontleent aan het “pointillisme” van o.a. Seurat.